APK Keuring

Wij zijn een RDW erkend APK station. Tijdens deze periodieke controle word uw auto op verschillende punten gecontroleerd die zijn vastgelegd door het RDW. Wij hanteren scherpe prijzen voor alle auto’s!

Onze keurmeesters keuren uw auto, terwijl u geniet van een heerlijk kopje koffie. Na goedkeuring van uw auto ontvangt u een keuringsrapport. Mocht het zo zijn dat uw auto word afgekeurd, dan dient u de afkeurpunten te laten repareren. Dit kunnen wij voor u doen maar u kunt er ook voor kiezen de reparatie door een ander te laten uitvoeren. Na de reparatie kunt u de auto herkeuren en zullen wij uw auto opnieuw keuren. Reparatie gebeurt altijd in overleg. Zo komt u niet voor verassingen te staan.

sticker-apk-licht

Viergasmeting

Indien uw auto op benzine- of lpg-motor rijdt, met een ‘geregelde’ katalysator én bouwjaar vanaf 1993 moeten een viergasmeting ondergaan. Met behulp van deze viergastester kunnen we controleren of de uitstoot van uw auto de wettelijke percentages niet overschrijdt. Mits de wettelijke percentages overgeschreden zijn zal er een defecte onderdeel zijn, wat gerepareerd zal moeten worden om de schadelijke stoffen goed te filtreren.

Roetmeting

Indien uw auto op diesel draait en waarvan de bouwjaar 1980 of later is zal een roetmeting ondergaan. Hierbij wordt de hoeveelheid roet die de auto uitstoot gecontroleerd door de motor onbelast en volgas te laten draaien en hierbij optisch de roethoeveelheid te meten. De meting zal niet lang duren, hoogstens een minuut lang. De meting moet wel succesvol uitgevoerd worden, uiteraard moet het goed bevonden worden door onze keurmeester. Motoren uitgerust met Comprexlader hoeven geen roetmeting af te leggen.

Keuringsrapport

Wanneer uw auto in zijn totaliteit is gekeurd, ontvangt u een keuringsrapport, waarin zowel de goedkeuring of de afkeuring van uw auto in zal gaan staan. Op het keuringsrapport worden zowel reparatie- en afkeurpunten gegeven en, niet te vergeten, ook de adviespunten. Deze adviespunten houden in dat door ons een of meerdere onderde(e)l(en) zijn geconstateerd die niet leiden tot afkeur maar wel binnen een bepaalde periode vervangen zal moeten worden.